Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych

http://www.kujawiaki.pl/986-migawki-z-pierwszych-pokazow-kulinarnych.html
W miesiącu marcu rozpoczęliśmy cykl pokazów kulinarnych potraw z ryb. Prowadzącym pokazy jest P [...]

W miesiącu marcu rozpoczęliśmy cykl pokazów kulinarnych potraw z ryb. Prowadzącym pokazy jest Pan Kamil Sakałus, który na swojej stronie internetowej www.kamilgotuje.pl pisze o sobie: „Moją pasją jest gotowanie. Potrafię i kocham to robić. (…) Moją naczelną zasadą w kuchni jest gotowanie ze składników najlepszej jakości. Bo tylko one dają efekt w postaci dania, (…) W kuchni nie używam jakichkolwiek dań gotowych, sosów, fiksów, mieszanek przypraw, koncentratów i tego typu rzeczy. Najbardziej przetworzoną rzeczą, która ląduje w moim garnku lub na patelni są wędliny z małej masarni, sery, chleb, makaron oraz jednoskładnikowe warzywa w puszce.

Gotowanie z produktów wysokiej jakości nie oznacza, że moja kuchnia jest droga. Używam przede wszystkim produktów sezonowych, jak najmniej przetworzonych. Sezonowe produkty to jest to, na czym kuchnia powinna się opierać…”.
 Mamy za sobą trzy pokazy, na których uczestnicy dowiedzieli się jak przygotować: śledzia pieczonego w wędzonym boczku z suszoną śliwką, pastę z wędzonego pstrąga oraz rybę smażoną z karmelizowanymi warzywami. Każdy z uczestników, dzięki temu, że  spróbował przygotowanych potraw, mógł ocenić ich smak. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych pokazach, na których przedstawione zostaną kolejne niebanalne propozycje dań z ryb (harmonogram pokazów dostępny na naszej stronie). Poniżej migawki z pokazów, które już się odbyły.


Galeria zdjęć:
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych
Migawki z pierwszych pokazów kulinarnych